Απολύμανση

Με τον όρο «απολύμανση» εννοούμε τη χρήση χημικών, φυσικών ή άλλων ποικίλων μέσων με σκοπό την εκδίωξη, την αδρανοποίηση ή τον αφανισμό  ανθυγιεινών μικροοργανισμών ή ραδιενεργών χημικών από ανθρώπους, επιφάνειες * και αντικείμενα γενικής χρήσης.

Η διαδικασία της απολύμανσης διαφέρει από αυτή της αποστείρωσης ως πρός το ότι καθιστά τα παραπάνω (άτομα , χώρους) κατά ένα μεγάλο ποσοστό και όχι ολοκληρωτικά απελευθερωμένα από μολυσματικούς παράγοντες.

Πριναπό τη διαδικασία της απολύμανσης , απαραίτητη είναι η επιμελής καθαριότητα. Έπειτα, ακολουθεί η εφαρμογή ειδικής φόρμουλας που σκοπό έχει την εξαφάνιση των περισσότερων ή όλων των παθογόνων λοιμωδών ή  παρασιτικών παραγόντων με χημικές (π.χ. αλκοόλη) ή φυσικές  μεθόδους (π.χ. υψηλή θερμοκρασία).

 

*επιφάνεια : Ο όρος επιφάνεια είναι μια γενική ορολογία. Ειδικότερα , αφορά όλους τους χώρους του σπιτιού ( έπιπλα σπιτιού, είδη υγιεινής- μπανιέρα, νιπτήρας, πατώματα) , χώρους παροχής υπηρεσιών όπως ιατρεία ή κλινικές (δωμάτια, ιατρικά μηχανήματα).

Η Γενική απολυμαντική διαθέτει εξειδικευμένες  εφαρμογές απολύμανσης που στοχεύουν στη δραστική αντιμετώπιση-εξάλειψη βακτηρίων, μικροβίων, ιών και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Ο σκοπός της εκάστοτε εφαρμογής είναι η δραστική μείωση του μικροβιακού φορτίου και επιτυγχάνεται με σύγχρονες μεθόδους και σκευάσματα επικυρωμένα από τον ΕΟΦ.

«Απολυμαντικό» ονομάζεται αυτή η χημική ουσία της οποίας η χρήση πετυχαίνει τη ελάττωση των μικροβίων κατά  5 λογαριθμικές μονάδες (για τούς ιούς κατά 4 λογαριθμικές) δηλαδή την μείωση των προυπάρχοντων μικροβίων κατά 99,999% (για τους ιούς κατά 99,99%).

Η απολύμανση κρίνεται αναγκαία για τη διατήρηση της υγιεινής και τη αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών ιδιαίτερα σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας λόγω συνωστισμού (σχολεία, νοσοκομεία). Η απολύμανση εφαρμόζεται είτε με ψεκασμό χαμηλής πίεσης με σκοπό τη κάλυψη επιφανειών είτε με νεφελοψεκασμό για την ολική κάλυψη εσωτερικών και κλειστών χώρων.

Τα μικρόβια ανιχνεύονται παντού. Μεταφέρονται και δημιουργούν αποικίες μέσω του αέρα ή μολυσμένων αντικειμένων. Σε νοσοκομεία, κρίνεται αναγκαία η απολύμανση με σκοπό την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών και λοιμώξεων. Στους οικιακούς χώρους , η ύπαρξη μεταδοτικών ασθενειών (ιδιαίτερα όπου φιλοξενούνται κατοικίδια ζώα) ενδέχεται να απειλεί την υγεία ευπαθών ομάδων όπως νεογνά και ηλικιωμένοι. Τέλος, η πιθανότητα πολλαπλασιασμού των μικροβίων αυξάνεται σε χώρους με συνωστισμό καθιστώντας τους χώρους υψηλής επικινδυνότητας (επαγγελματικοί χώροι, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες).

Η Γενική απολυμαντική καθιστά την απολύμανση , οποιοδήποτε χώρου, εφικτή και άμεση.

Προσφέρει δυνατότητα απαλλαγής από κάθε είδους πρόβλημα που προκύπτει από:

→ ψύλλους

→ σκόρους

→ μυρμήγκια

→ κατσαρίδες

→ κουνούπια

→ μύγες

→ περιστέρια

→ τρωκτικά / ποντίκια

Συνδυάζει  τη χρήση σύγχρονων σκευασμάτων (τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για τους ανθρώπους, παιδιά, κατοικίδια και το περιβάλλον) με την άρτια τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του προσωπικού.

Αποτέλεσμα είναι η αντιμετώπιση της μικροβιακής απειλής με τις οικονομικότερες μεθόδους της αγοράς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση.